5 Proiecte cu bandă de hârtie pentru tine și cei dragi

Folii stretch
Utilizarea foliei stretch la scara mica si mare
26 septembrie 2018
Paletizare cu folie stretch
Cum să ambalezi corect marfa pe un palet folosind folie stretch
11 octombrie 2018
Arată toate

5 Proiecte cu bandă de hârtie pentru tine și cei dragi

Banda de hartie

Banda de hârtie este des folosită în lucrări care implică văruirea sau vopsirea obiectelor și pereților, însă există și moduri mai creative în care aceasta poate fi folosită. Următoarele proiecte implică utilizarea benzii de hârtie pentru a recicla obiecte vechi, dar și pentru a crea unele complet noi. De asemenea, faptul că această bandă poate fi îndepărtată și repoziționată fără a lăsa urme de lipici, face proiectele perfecte pentru începători.

Decorarea vazelor din sticlă cu bandă de hârtie

Vazele de sticlă decorate tind să fie costisitoare, însă este posibil să vă creați propriile design-uri fără a cheltui mulți bani. Vazele simple din sticlă sau recipientele din sticlă care au o formă deosebită pot fi transformate în obiecte decorative de impact în doar câteva minute.
Un avantaj al decorării folosind banda de hârtie este acela că puteți desena sau colora suprafața benzii cum doriți, iar când e timpul pentru un design nou, aceasta poate fi îndepărtată cu ușurință. Pentru desenarea benzii se pot folosi markere, însă pentru un aspect mai elegant este recomandată utilizarea vopselelor acrilice.

Înrămarea tablourilor și a posterelor

Înrămarea tablourilor și a posterelor poate fi costisitoare, însă folosind banda adezivă din hârtie puteți obține o margine cu un aspect elegant, care servește și ca punct de montare pe perete.
Banda de hârtie lasă pereții curați atunci când este dezlipită și nu ia varul, ceea ce o face perfectă pentru fixarea posterelor și a tablourilor. Pentru un plus de stil, banda poate fi vopsită pentru a evidenția obiectele sau pentru a le integra mai bine în aspectul general al locuinței.

Împachetarea cadourilor

Banda de hârtie vă poate oferi un mod foarte simplu și eficient de a împacheta cadourile. Banda poate fi folosită atât pentru a sigila cutiile, cât și pentru a lipi hârtia de împachetat. Aceasta poate fi apoi vopsită sau colorată pentru a se confunda cu restul cadoului. Acestea fiind spuse, banda devine cu adevărat utilă în cazul cadourilor care nu încap în cutie sau au o formă neregulată, făcând-le dificil de împachetat.

Decorarea cârligelor de rufe

Puteți da un aspect unic cârligelor de rufe folosind banda de hârtie. Aceasta poate fi folosita pentru a le masca complet, sau pentru a vă permite să le vopsiți într-un mod unic. Pentru un model mai complex puteți masca integral cârligele folosind banda, iar apoi cu un creion să desenați modelul dorit pe acestea.
Odată ce sunteți mulțumiți de desen, puteți folosi un cutter pentru a decupa și dezlipi porțiuni de hârtie de pe suprafața cârligelor, pentru a vă permite să vopsiți suprafața de lemn. La final, îndepărtați restul de bandă pentru a rămâne cu un set de cârlige frumos decorate, care pot fi folosite pentru a agăța fotografii sau postere.

Decorarea mobilierului

Benzi de hârtie de diferite culori pot fi folosite pentru a decora mobilierul uzat, chiar și caloriferele. Puteți folosi bandă de diferite culori, însă cel mai plăcut aspect îl veți obține folosind-o pe cea alba, pe care o puteți apoi vopsi sau decora după cum doriți. Banda aderă la orice fel de material, servind și ca strat de protecție pentru mobilier.

Comments are closed.