Utilizarea foliei stretch la scara mica si mare

Folii cu bule
Cum să garantezi că produsul tău va ajunge la destinație în stare perfectă
21 septembrie 2018
Banda de hartie
5 Proiecte cu bandă de hârtie pentru tine și cei dragi
3 octombrie 2018
Arată toate

Utilizarea foliei stretch la scara mica si mare

Folii stretch

Folia stretch este un material des folosit la ambalarea mărfurilor și produselor, pentru a ușura atât transportul cât și depozitarea acestora. Aceasta este extrem de eficientă la protejarea produselor de umezeală și de șocurile mecanice care pot apărea în timpul transportului fără a mări volumul acestora.

Folia stretch nu este doar pentru ambalarea pe scară largă

Cea mai cunoscută utilizare a foliei stretch este cea de ambalare a mărfurilor de pe paleți, însă materialul poate fi folosit cu mare ușurință și la scară mică. În timp ce folia stretch automată este făcută pentru a fi utilizată de către aparate construite strict pentru a ambala cantități mari de produse. Puteți achiziționa mini-role de folie stretch manuale de diferite dimensiuni și dispensere care pot fi folosite pentru ambalarea obiectelor mici și a alimentelor.

La ce fel de produse poate fi folosită folia stretch?

Prețul mic și ușurința cu care folia poate fi depozitată până la folosire o face ideală pentru ambalarea unui număr foarte mare de produse, indiferent de situație.

În general, orice tip de obiect poate fi ambalat folosind folie stretch, indiferent de formă, dimensiune sau greutate. Aceasta este perfectă pentru:

  • Protejarea electronicelor și electrocasnicelor sensibile la umiditate și praf;
  • Ambalarea produselor înainte de livrare;
  • Protejarea mobilierului care trebuie depozitat pe perioadă lungă;
  • Ambalarea alimentelor care urmează să fie congelate;
  • Fixarea mărfurilor pe un palet pentru a fi transportate;

Folia este extrem de rezistentă la rupere și poate fi folosită chiar și în cazul obiectelor care au unghiuri ascuțite sau elemente care se pot desprinde în timpul transportului, garantând că acestea vor fi depozitate si transportate în siguranță.

Folosirea foliei stretch manuală la scară mică

Folia stretch manuală vine sub formă de rola mica sau mare, ambele ideale pentru a fi folosite cu un dispenser. Acesta însă este necesar doar în cazul în care un număr mare de produse trebuie ambalate într-un timp scurt. Folia poate fi folosită cu ușurință pentru uz casnic și fără acesta.

Ambalarea alimentelor și a produselor folosind folie stretch oferă un grad ridicat de protecție fără a „ascunde” obiectul și fără a mări volumul acestuia. Este important de menționat faptul că în cazul uzului casnic, obiectele pot fi protejate folosind chiar și un singur strat de folie, făcând aceasta modalitate de ambalare rapidă și ieftină.

Avantajele ambalării cu folie stretch la nivel industrial

La scară largă, utilizarea foliei stretch devine o necesitate în momentul în care este necesară ambalarea mărfurilor în cantități mari. Fie ca este vorba despre folie destinată utilajelor de ambalare automata sau folosirii manuale, aceasta poate fi folosită pentru a fixa produsele pe paleți, garantând că nu se vor desprinde în timpul transportului si protejându-le de factori de mediu cum ar fi umezeala sau praful.

De asemenea, folia stretch nu mărește greutatea sau volumul paleților riscând să facă transportarea acestora mai dificilă. După folosire, aceasta poate fi depozitată si reciclată cu ușurință întrucât ocupă foarte puțin spațiu.

Comments are closed.