Cum să garantezi că produsul tău va ajunge la destinație în stare perfectă

Folii stretch
Utilizarea foliei stretch la scara mica si mare
26 septembrie 2018
Arată toate

Cum să garantezi că produsul tău va ajunge la destinație în stare perfectă

Folii cu bule

Transportul obiectelor este mereu considerat o parte delicată a vânzării produselor. Fie că este vorba de accidente neprevăzute în timpul manipulării coletelor sau de ambalarea produsului înainte ca acesta să fie expediat, protejarea neadecvată a obiectelor poate genera situații neplăcute.

Atât electrocasnicele grele cât și componentele electronice fragile necesită o ambalare corectă pentru a garanta că produsul va ajunge la client în stare bună, fără zgârieturi sau lovituri, iar în multe situații o simplă cutie de carton nu oferă o protecție ideală.

Folia cu bule de aer – un material popular care a revoluționat transportul mărfurilor

Cunoscut după sunetul produs de spargerea bulelor de aer, popularitatea acestui material este datorată eficienței cu care aceasta protejează produsele, dar și ca rezultat al prețului mic și al ușurinței cu care poate fi reciclat după utilizare.

Folia cu bule de aer este un material care se poate mula inclusiv pe produse cu forme neregulate, oferind un grad ridicat de protecție față de diferiți factori de mediu cum ar fi umezeala sau temperatura scăzută, dar și față de manevrarea neadecvata a coletelor.

Cum un strat de folie poate oferi un strat protectiv suplimentar produselor în timpul transportului:

Datorită aerului prins în bulele acesteia, folia poate atenua șocurile care în mod normal ar afecta integritatea mărfurilor. În ciuda aparențelor, aceste bule de aer nu se sparg ușor și pot proteja produsele pe o durată îndelungată.

Un singur strat de folie cu bule poate proteja suprafața obiectelor lucioase de zgârieturi, sau poate preveni stricăciuni cauzate de lovituri în timpul transportului. Materialul vine în role ușor de depozitat și de folosit și poate fi sigilat folosind bandă adezivă.

Un material versatil pentru orice produs

  • Folia cu bule mari este ideală pentru transportul și depozitarea obiectelor electrocasnice cum ar fi mașini de spălat, cuptoare cu microunde, sau a altor obiecte cu greutate și volum mare;
  • Folia cu bule mici poate fi folosită pentru obiecte mai mici cum ar fi căni, farfurii, sau electronice mici ca telefoanele și laptopurile;

Atenție! Componentele electronice pot fi ambalate folosind folii cu bule care conțin un agent antistatic. Acestea vor proteja obiectele sensibile la descărcări electrostatice care pot apărea pe durata transportului, prevenind scurtcircuitarea lor.

Avantajele și dezavantajele folosirii foliei cu bule de aer

Avantaje:

  • Protecție împotriva loviturilor și a temperaturii scăzute;
  • Preț avantajos;
  • Versatilitate în ceea ce privește produsele care pot fi protejate;
  • Material ușor de reciclat;
  • Greutate mică;
  • Folia poate avea diferite culori și dimensiuni;

Dezavantaje:

  • Folia, mai ales cea cu bule mari, are un volum mare și poate fi necesară folosirea unor cutii mai mari pentru transportul produselor cu forme neregulate;

Impact minim asupra mediului folosind un material ușor de reciclat

În ciuda volumului acestui material, cantitatea de plastic folosită pentru fabricarea lui este mică. Producerea acesteia are un impact scăzut asupra mediului, iar odată utilizată, folia de plastic poate fi presată pentru a elimina aerul prins în bulele acesteia și reciclată cu ușurința la orice centru de reciclare.

Comments are closed.