Sfaturi utile pentru a economisi folia stretch

Paletizare cu folie stretch
Cum să ambalezi corect marfa pe un palet folosind folie stretch
11 octombrie 2018
Banda adezivă personalizată
Banda adezivă personalizată – banda cu un milion de utilizări
29 octombrie 2018
Arată toate

Sfaturi utile pentru a economisi folia stretch

Economisire folie stretch

Folia stretch este folosită pentru a ambala mărfurile pe paleți, dar și pentru a depozita diferite obiecte pe termen lung. Materialul este ideal pentru orice tip de obiecte, chiar și cele care au unghiuri ascuțite, atât în uz industrial cât și casnic.
Cu toate că folia nu este scumpă, costul împachetării crește atunci când obiectele sau mărfurile urmează a fi stocate pentru un timp îndelungat și necesită folosirea a 2-3 straturi de folie. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să economisiți folie stretch atunci când ambalați manual, folosind un dispenser, sau folosind aparatură specializată.
Este important să țineți cont de faptul că unele din aceste strategii de împachetare pot fi aplicate doar în condițiile în care produsele se încadrează în anumite limite de greutate sau au o anumită densitate.

Folosiți tipul potrivit de folie

Există mai multe tipuri de folie stretch, fiecare din acestea fiind destinat ambalării anumitor tipuri de produse sau utilizării în diferite cazuri. Spre exemplu, puteți folosi mini-role de folie stretch pentru a împacheta obiecte care au un volum mare, însă vă va fi dificil să aplicați un strat egal pe toată suprafața acestora.

  • Folia stretch automata – aceasta este produsa pentru a fi utilizata in fabrici si depozite, pentru a ambala marfa pe paleti. Cu toate ca este posibil sa folosiți acest tip de folie fără echipament de ambalare, greutatea si dimensiunea rolelor face utilizarea lor manuala extrem de dificila;
  • Folia stretch manuala – Rolele de folie manuala cântăresc intre 1 Kg si 5 Kg, fiind perfecte pentru a ambala mărfuri si obiecte cu sau fără dispenser. Acest tip de folie este la fel de rezistent ca cea automata, si poate fi folosita inclusiv la ambalarea paletilor;
  • Folia stretch mini-role – Mini-rolele de folie stretch sunt ideale pentru uzul domestic întrucât sunt foarte ușor de manevrat. Măsurând intre 100mm – 250mm, materialul este perfect pentru cutii si obiecte de mici dimensiuni, dar poate fi folosit si pentru ambalare pernelor, saltelelor sau a pilotelor;

Așezați produsele in mod corect, fără a lasa spatii libere intre acestea

Folia stretch, prin întindere, fixează produsele pe paleti pentru a evita deteriorarea acestora in timpul transportului. O așezare dezorganizata a mărfurilor pe paleti poate crea spatii libere in care produsele sa alunece chiar si după aplicarea foliei, si poate creste cantitatea de folie necesara pentru ambalare.
Este important sa așezați produsele cat mai aproape unul de celălalt, si sa va asigurați ca folia acoperă integral exteriorul acestora pentru a le proteja de praf si umezeala.

Folosiți folia stretch in mod corect

Diferite tipuri de folie stretch se întind in proporții diferite. Odată ce ați așezat marfa sau obiectele in mod corect si ați ales tipul potrivit de folie stretch, este important sa va asigurați ca aceasta este întinsă in momentul aplicării. Acest lucru va comprima marfa, fixând-o pe palet, dar si reduce cantitatea de folie utilizata, mai ales in cazul in care sunt necesare mai multe straturi.
Aceste sfaturi va pot ajuta sa reduceți cantitatea de folie stretch necesara atunci când ambalați mărfuri sau produse. In cazul obiectelor cum ar fi perne, haine sau materiale textile, acestea pot fi presate ușor pentru le reduce volumul înainte de a fi împachetate, pentru a fi necesara mai putina folie stretch.

Comments are closed.