Banda adezivă – nu este toată la fel

Amabalare corecta cu folie cu bule
Instrucțiuni pentru ambalarea cu folie cu bule de aer
17 noiembrie 2018
Benzi adezive personalizate
De ce sa trec la banda adeziva personalizata?
22 martie 2020
Arată toate

Banda adezivă – nu este toată la fel

Tipuri de benzi adezive

Tipuri de benzi adezive

Benzile adezive pot fi făcute în mai multe dimensiuni, pot fi simple, imprimate cu un mesaj general sau pot fi personalizate cu logo-ul sau mesajul tău pentru clienți.

Cum te asiguri că mesajul afișat de tine este eficient

Pentru a fi eficient, mesajul afișat trebuie să fie proiectat corespunzător. Este important să te gândești foarte bine la ce va fi folosită banda adezivă, după cum bine știi, acesta va fi văzută de mii de oameni, inclusiv de clienții tăi. Mesajul pe care decizi să îl folosești, deasemenea trebuie să fie formatat corect, trebuie sa aibă un design făcut cu gust, iar pentru o vizibilitate mărită, atât culoarea print-ului, cât și culoarea benzii adezive trebuiesc alese cu grijă. Elementele mesajului ar trebui să fie așezate astfel încât acesta să fie înțeles imediat și să aibă un impact puternic.

Dacă urmezi acești pași simpli, mesajul tău va atrage atenția și va ieși în evidență pe timpul tranzitului. Dacă expediezi multe colete către mai multe destinații, posibilitatea ca mesajul să fie văzut chiar de cineva care caută produsul ori serviciul oferit de tine este foarte mare.

Tipuri de adezivi

Este important să alegi tipul de adeziv potrivit pentru treaba pe care o ai de făcut. Benzile adezive nu sunt toate la fel, acestea fiind făcute cu diferite tipuri de adezivi, cu rezistențe diferite. Pentru a te decide cu privire la tipul de adeziv potrivit, întâi trebuie să stabilești nevoile specifice de ambalare. Coletele trimise au greutate mică, medie sau mare? Cutiile folosite sunt cu un singur strat, cu două straturi sau din carton ondulat? Toți acești factori afectează decizia cu privire la tipul de adeziv necesar pentru banda adezivă.

Reține faptul că o bandă îngustă îți oferă posibilitatea să afișezi puține informații, în timp ce banda adezivă mai lată îți oferă mai mult spațiu pentru a îți afișa mesajul personalizat dorit.

Banda adezivă cu adeziv acrilic (Acrylic)

Benzile adezive realizate cu adeziv acrilic sunt cele mai folosite și mai viabile. Acestea sunt zgomotoase când se derulează și sunt potrivite pentru colete mai mici. Vor fi eficiente pe timpul transportului, atât timp cât nu se ambalează cutii prea mari.

Bandă adeziva cu adeziv pe bază de cauciuc sintetic (Hot-Melt)

O altă opțiune este banda adezivă cu adeziv pe bază de cauciuc sintetic, cunoscut și ca Hot-Melt. Cu o putere de lipire puternică, poate totodată să respingă apa, în cazul în care coletele se pot umezi pe parcursul tranzitului. Alege acest tip de adeziv dacă expediezi colete de mărime medie. Este ușor de dezlipit de pe rolă și nu face zgomot la derulare.

Banda adezivă cu bază de cauciuc natural (Solvent)

Deasemenea foarte silențios la derulare, benzile adezive cu bază de cauciuc natural oferă o lipire puternică. Alege acest tip de bandă dacă expediezi colete mari sau cu valoare ridicată și ai nevoie de cel mai puternic adeziv.

Concluzie

Banda adezivă personalizată te poate ajuta nu numai să securizezi colete, ci și să îți promovezi afacerea. Totuși, este important să alegi o bandă cu adezivul potrivit pentru coletele pe care le expediezi.

 

Comments are closed.