Instrucțiuni pentru ambalarea cu folie cu bule de aer
Folia cu bule de aer a crescut în popularitate în anii ’60, atunci când compania IBM a început să o folosească pentru ambalarea produselor computerelor pe timpul transportului acestora.
Învățând să ambalăm corect produsele cu folie cu bule te poate ajuta la protejarea produselor fragile și valoroase pe timpul unui tranzit. Folia cu bule de aer este un produs bine cunoscut, dar adesea folosit greșit. La bază, folia cu bule trebuie folosită pentru a amortiza șocurile din timpul transportului, însa mulți oameni o folosesc cu plăcere prentu spartul bulelor de aer. Modul corect de ambalare cu folie cu bule de aer este important de știut atunci ambalezi lucruri fragile. În curând o să vă întrebați de ce este atât de multor oameni le place să spargă aceste pernuțe de aer foarte utile.
Dificultate: Ușor
Lucruri de care ai nevoie:
- Foarfece sau cutter
- Banda adezivă
Așezați produsul pe care doriți să îl împachetați pe o suprafață plană. Este important să tăiați o bucată de folie cu bule mai lungă, astfel încât să puteți înveli produsul mai mult de o dată. Dacă ambalezi lucruri prețioase sau foarte fragile este indicat să fii mai generos cu înfășurarea.
Așezați folia cu bule cu partea cu bulele în sus. Cel mai probabil ai observat că jumătate din folie este netedă, iar cealaltă jumătate are bule cu aer. O greșeală făcută frecvent de utilizatori este aceea că ambalează produsele cu partea cu bule la exterior și cu partea netedă pe produse. Deși în acest fel este oferită ceva protecție obiectelor, nu se profită din plin de proprietățile foliei cu bule de aer.
Plasați obiectul deasupra foliei cu bule. Acesta trebuie sa fie așezat pe partea cu bule de aer. Motivul este acela că bulele de aer sunt ca niște mici pernuțe pentru obiectul tău. Fiecare bulă conține aer, care protejează obiectul în cazul în care acesta se mișcă pe timpul transportului. Când produsul este ambalat corect, bulele îl înconjoară complet, astfel reducând la minim toate riscurile de deteriorare. În cazul în care bulele de aer ar fi fost la exterior, la contactul cu alte obiecte aspre sau cu muchii, bulele s-ar sparge, diminuând astfel protecția oferită produsului.
Înfășurați produsul de mai multe ori. De exemplu, dacă ai de ambalat o ramă foto cu imagini de familie, tai o bucată dreptunghiulara de folie cu bule. Așează partea mai lungă a ramei pe partea mai scurtă a foliei și ține-le împreunate. Acum rotiți produsul, așezând folia uniform, până la capătul foliei cu bule. Dacă ambalați un obiect deosebit de valoros, folosiți o altă bucată de folie, pentru a te asigura că produsul este acoperit complet.
Împachetați produsul după nevoi. Poți folosi bucăți mici de bandă scotch pentru a lipi capătul foliei, împiedicând desfășurarea ei în mers. Acum partea netedă este pe dinafară, ceea ce protejează bulele de aer și implicit protejează mai bine produsele fragile. Ulterior, este indicat să împachetați produsele în cutii de carton.